Andrew Tate, de nieuwe Messias!
Nieuws door
Een internetsensatie, een bokser, een vrouwenhater, iemand die honderdertig euro vraagt voor een T-shirt én een verdachte van verkrachting en mensenhandel. Hij weet veel harten te veroveren, maar hij weet ook veel harten tegen zich te keren. Als een nieuwe Messias gaat hij door het leven, de onverwoestbare man, Andrew Tate.
Zet achter deze tekst het nummer ‘The Eye Of The Tiger’ en je hebt zijn podium opkomst als kickbokser te pakken. De blinde liefde die hij voor zichzelf heeft, weet hij moeiteloos over te dragen naar zijn volgers. Hij vergelijkt zichzelf met God en heeft uiteraard ook zijn eigen geloof bedacht, het Tateism. Ook ik zie zijn vergelijking met de Messias, maar dan wel een gevalletje compleet gestoord.
Volgelingen worden followers
Andrew praat als Brugman en hij weet met de huidige methodes een megabereik voor zich te winnen. Zoals de volgelingen van Jezus vroeger de wereld veroverden met de drukpers, zo weet Andrew de wereld te veroveren met social media. Masculiniteit omschrijft hij op een manier dat het kleine beetje tirannie in een jong puber lichaam wordt aangewakkerd. De ouderwetse term ‘volgelingen’, maakt een moderne comeback als ‘followers’, waar we tegenwoordig zelfs een levend getal aan kunnen geven, zie Instagram.
Wel eens met sommige dingen die hij zegt
En ‘don’t get me wrong’, zelfs ik ben het eens met sommige dingen die hij zegt. Netflix en Pornhub zijn inderdaad geen fantastische levenselixers, eerder levenszuigers. En ik wil ook wel rijk worden buiten de reguliere kantooruren. En já, beschouw je lichaam en ‘mindset’ als een tempel. Maar dat is nou precies waar het gevaarlijk wordt. Het eens zijn met sommige dingen die iemand zegt en vervolgens compleet negeren dat diezelfde persoon maar al te graag een vrouw verkracht, dat mag je niet over het hoofd zien.
‘I loved raping you.’
Toen het online magazine Vice met deze spraakopname kwam raakte die elke zenuw in mijn lijf. Wat was dit walgelijk. Uitspraken als ‘The more you didn’t like it, the more I enjoyed it’ en ‘Sometimes you forget how lucky you were to get fucked by me’ breken een mens. Als hij het wil hebben over masculiniteit en aantrekkelijkheid bij mannen, geloof me, dit is het niet.
Het verdienmodel erachter
Daarbij moet ik als schrijver, dus aandachtschenker, niet vergeten dat elk klein beetje aandacht zijn portemonnee vult. Andrews gehele voorkomen is natuurlijk één groot verdienmodel. Via zijn ‘Hustler Academy’ waar leden een maandelijkse contributie van vijftig euro betaalden, zouden jij en ik miljonairs kunnen worden. Met onder andere e-commerce, crypto’s of aandelen. Zo min mogelijk werken voor zoveel mogelijk geld.
Geen Messias, maar de duivel
We weten allemaal dat geld, helaas, het ruilmiddel van deze planeet is. Jezus’ gedachtegoed spoorde de mensen vroeger aan om geduldig te zijn, hard te werken en vergevingsgezind te zijn, om op deze manier een gelukkig leven te leiden. Andrew omschrijft dit als ‘The Matrix’, oftewel systemen die zijn gecreëerd om je tot slaaf te maken. Hij biedt daarentegen, als de duivel, een tegenovergestelde manier om gelukkig te worden. Snel en zonder genade voor anderen, want dat zijn toch allemaal losers, maakt hij van jou en mij een miljonair. Ik kan niet wachten op de volgende generatie vrouwen hatende geldwolven.
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.